Diskuse

Euro vydrž!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Skutečně potřebné věci, hlavně že ze svých daní někomu platím zateplení jeho vlastního domu...Socialistické myšlení...

1 0
možnosti
MP

Pane Nepala, prostudujte si nejběžnější základy ekonomie nebo se zeptejte ekonoma, ale ne levicového,ale pravicového, ten vám to vysvětlí.

1 1
možnosti
RK

Ekonomie není ani levicová, ani pravicová. Ekonomie je jen jedna. Tak jako není levicová a pravicová chemie, nebo přírodopis:-)

1 0
možnosti
MP

Pan Nepala neví o tom, že už mají povinnost ESM. O tom samozřejmě politici nebudou mluvit. I u nás bylo hlasování bez medií. Proti byli jen KSČM a VV. Proto u nich odstoupila premiérka  Raičová. V EU ji pěkně zpracovali, měla stejný projev jak před tím, když byla proti euru a stejně mluvila i potom. Připomnělo mi to projev Dubčeka po návratu z Moskvy. .Kdyby věděl, co je ESM, už by tak neskákal radostí...[>-]

0 0
možnosti
IN

I67g76o88r 51N40e18p31a65l89a

22. 11. 2013 22:06

Fakt ma neustále dokážu prekvapovať a udivovať ľudia, ktorí "fundovane" rozprávajú o niečom, o čom nemajú ani páru a hlavne radia a poúčajú iných o niečom, čo sa ich vôbec netýka. 

Vy sa starajte o svoje problémy (máte ich so svojou Kačkou určite hodne) a starosti o Euro a o ESM nechajte na Eurozónu. Garantujem Vám, že Nemci, Holanďania, Belgičania ..atd. určite nie sú hlupáci, aby si v tom neporadili. A to, že to s Vami nekonzultujú, no, asi im za názor nestojíte.

0 0
možnosti
Foto

"Některým zemím se daří dobře i s Eurem a jinde to nejde ani bez Eura." Jo, a některým zemím se daří velmi dobře bez Eura, zatímco jiným hodně blbě i s Eurem. ;-)

6 0
možnosti
Foto

Zdá se, že Váš téměř současný euroskeptický článek má větší ohlas než můj eurooptimistický, přijměte moji gratulaci.

0 0
možnosti
MP

Demagogie jako New York. I kdyby to byla chyba našich politiků/ ve skutečnosti je to výmluva eurohujerů/ tím spíše je nutné co nejdřív vystoupit z EU !Naše zemědělství umírá a časem budeme 100% potravinově závislí! Euro je výhodné jen pro Francii a Německo I tam už se uvažuje o marce. Němce přestane bavit věčně platit dluhy cizích zemí! Zadlužené státy s vlastní měnou by lépe splatili dluh. Poláci, Ukrajinci, Srbové váhají s eurem a vstupem do EU. Eurodotace=korupce, křivení cen atd. Evropa nám přikazuje povinné daně např. na benzín. Evropské státy mimo EU jsou bez těchto daní, takže mají benzín levnější- na ceně benzinu jsou závislé ceny potravin atd.Proč máme někam posílat peníze a tam se bude rozhodovat, dají-li nám peníze na podchody pro veverky a jiné nesmysly? To jsme tak nesvéprávní a neumíme tyto peníze investovat rozumněji? Zákazy a příkazy si nedovolila ani Moskva! Jak mohou v Bruseli znát problémy v Čiernej při Čope? Jak mohou v Bruseli kontrolovat statisíce měst v Evropě, jak hospodaří?!? Euro nás pošle do pekel! Z této pasti není úniku! Zacedením Eura nám začne povinnost ESM- největší megatunel světa a největší šílenost světa!!! S tím může souhlasit jen nesvéprávný šílenec! Autor by si měl zjistit, co je ESM! Dokud jsme nebyli v EU, ekonomika, export i import fungoval dobře. Nesmyslné zákazy a příkazy omezují ekonomiku, svobodu každého člověka, podnikání, čímž zvyšuje nezaměstnanost. V některých zemích EU je nezaměstnanost 30-60%!Každoročně posíláme do EU 40 mld. kč! Jen šílencovi nemůže vadit, že musí kupovat úsporné žárovky, vysavače i splachovače, má zakázáno pěstovat byliny a jiné rostliny na zahrádce, musí mít na budově štítky,nesmí si koupit  marmeládu...[>-][>-][>-]

2 1
možnosti
IN

I96g42o54r 71N70e18p15a60l19a

22. 11. 2013 21:53

Máte pravdu, toto je demagógia ako New York.8-o 

A ešte to, ako musíte stavať za EU peniaze cyklostezky, rozhledny, fasády domú,...

0 0
možnosti
MP

Demagogie jako New York. I kdyby to byla chyba našich politiků/ ve skutečnosti je to výmluva eurohujerů/ tím spíše je nutné co nejdřív vystoupit z EU !Naše zemědělství umírá a časem budeme 100% potravinově závislí! Euro je výhodné jen pro Francii a Německo I tam už se uvažuje o marce. Němce přestane bavit věčně platit dluhy cizích zemí! Zadlužené státy s vlastní měnou by lépe splatili dluh. Poláci, Ukrajinci, Srbové váhají s eurem a vstupem do EU. Eurodotace=korupce, křivení cen atd. Evropa nám přikazuje povinné daně např. na benzín. Evropské státy mimo EU jsou bez těchto daní, takže mají benzín levnější- na ceně benzinu jsou závislé ceny potravin atd.Proč máme někam posílat peníze a tam se bude rozhodovat, dají-li nám peníze na podchody pro veverky a jiné nesmysly? To jsme tak nesvéprávní a neumíme tyto peníze investovat rozumněji? Zákazy a příkazy si nedovolila ani Moskva! Jak mohou v Bruseli znát problémy v Čiernej při Čope? Jak mohou v Bruseli kontrolovat statisíce měst v Evropě, jak hospodaří?!? Euro nás pošle do pekel! Z této pasti není úniku! Zacedením Eura nám začne povinnost ESM- největší megatunel světa a největší šílenost světa!!! S tím může souhlasit jen nesvéprávný šílenec! Autor by si měl zjistit, co je ESM! Dokud jsme nebyli v EU, ekonomika, export i import fungoval dobře. Nesmyslné zákazy a příkazy omezují ekonomiku, svobodu každého člověka, podnikání, čímž zvyšuje nezaměstnanost. V některých zemích EU je nezaměstnanost 30-60%!Každoročně posíláme do EU 40 mld. kč! Jen šílencovi nemůže vadit, že musí kupovat úsporné žárovky, vysavače i splachovače, má zakázáno pěstovat byliny a jiné rostliny na zahrádce, musí mít na budově štítky,nesmí si koupit  marmeládu...[>-]

0 0
možnosti

M93a87r73e85k 20Š10n21o80b88r

22. 11. 2013 21:31

Dle mého to, že jedni chtějí získávat výhody oproti druhým je svým způsobem hnacím motorem civilizace. Jde samozřejmě o to, aby si někdo ty výhody neopatřoval mimo rámec zákona, to je pak skutečně hodné odsouzení.

1 0
možnosti
JS

Zavádění společné měny v tak různorodém celku, jako je EU, je naprostá nerozvážnost a navíc socialistický výmysl popírající principy volného trhu. Důsledkem toho funguje eurozóna jako stádo, které se pohybuje rychlostí nejslabšího kusu. Jediným rozumným řešením je návrat k národním měnám, alespoň u států jižní Evropy.

2 0
možnosti
FV

Oni ani ti Slováci nejsou tím Eurem až tak nadšení (velmi jemně řečeno). A Německo má dokonce připravený návrat k Marce. Euro nejspíš opravdu nikdy neskončí, ale bude platit jen ve Francii ;-)

1 0
možnosti
IN

I63g13o65r 19N68e67p61a70l95a

22. 11. 2013 21:45

Vieš Ty čo Františku, Slovákom to je akosi jedno. Ono veľký rozdiel medzi 1.000 Eurami a 27.000 Kč nie je, to mi ver.

Jedna vec je istá, že ECB nemôže urobiť také psie kusy, ako ČNB a to preto, že vás je 10 mil. a v Eurozóne 300 mil. ľudí. Určite by to neostalo napr. v takom Nemecku bez odozvy, ak by ich z noci na ráno ECB okradla o 7% úspor tak, ako to urobil Singer vám.

Takže, neviem odkiaľ máš tie info o Slovákoch, ale jeden z nich Ti práve hovorí, že tie info, ktoré tu tvrdíš, sú dosť zavádzajúce.8-o

0 0
možnosti
RH

AntiEuro populismus je jedna věc a apriorní bránění Eura druhá. Obojí je extrém. Euro sice problémy jihu nezpůsobilo, ale je překážkou k jejich vyřešení. Pokud by Euro neexistovalo, není v Řecku, Španělsku a Portugalsku vleklá nekončící krize.

2 0
možnosti
SB

Naprostý souhlas. Právě proto jsem proti euro. Za prvé brání v řešení problémů a za druhé já opravdu nechci, aby naše případné problémy řešil někdo jiný a aby na nás musely jiné země doplácet. Když se dostaneme do nesnází vlastní vinou, tak ať si to vylížeme sami.

2 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 712x
nenapravitelný optimista